Pip, pip, pip…..PIPP

 by dfarcnik in Izdelki, Sadike, Seme 1 Comment

Čili Pipp

Mislim, da se spodob, da par besed namenim tud največjemu čilijašu v Sloveniji. Največmu v več pomenih. Ne sam, da je največji pridelovalc v Sloveniji, tud ded je sam po seb ogromen. Če ga neb poznal in bi ga ponoč sreču v eni temni ulci, bi mu od dalč vrgu denarnico pa spizdu. Resno! Včas me ma, da bi ga vprašu kak podnebje ma tam gor 😀

Je pa ded drugač legenda, dobričina. In prava zakladnica znanja o čilijih. Če se ne motm, je začel mal bl na ornk leta 2008 in je bil en izmed prvih, če ne kr prvi v Sloveniji. Marsikater uspešn človk je začel doma, v garaži. Ja tud Pipp je tak začel in uspel! Mislim, da brez njegovih začetkov in truda, ne bi mel tajga čili booma, kot ga imamo.

 

Ka ponuja?

Najbl je poznan po svojih odličnih omakah, tu ni debate. Izbiro ma tako, da vseh še niti probu nism, pa sm večkrat pri njegovem štantu na festivalih. No ponavad pridem nazdravt, pa pustmo podrobnosti. 🙂

Kmal boš rabu tud kak seme ane. No tud to lahk dobiš pr njemu. Ma lepo izbiro, letos pa jo bo še povečal. Sam letos nimam cajta semen prodajat, pa sm mu pelu par izolirančkov, aj se on matra z njimi pa seme ven pobira 😀

Če te zjebe, pa ti ne rata sadik skup spravt, pol greš lahk spet do Pippa. Ded ma sadike, da sam dol padeš. Velik nasvetov mi je dal, pa še vedn mu ne pridem niti blizu. Res, kapo dol stari!

Če hodiš vsej mal po trgovinah veš, da bojo kmal božični prazniki, nov let, Sam doma na POP-u,… No tud darilne pakete ma. Izdelki iz čilija so lahk zlo lepo darilo!

Dost palamudenja, stvari ma tolk, da se mi tud ne da vsega napisat. Pejd na njegovo spletno stran, pa ti bo vse jasn.

Stari tale je za gor polivat!

amarillo puro

To so ble njegove besede, ko mi je dal svojo omako Amarillo puro. Js sm komi čaku, da se prvlečem domu, pa jo sprobam. Zdej o teksturi itd ne bom pisu, kr je brezveze. Vse njegove omake so vedn lih prov tekoče, gladke, brez kakršnih kol celih koščkov. Pekočina je označena s 5/10, ma peče lih prov. Po moje jo lak tud kak začetnik kamot uporablja.

Okus same omake je posebn, drugačn, ODLIČN!!! Narjena je sam iz čilijev Aji amarillo, vode, kisa, limete in soli. Limeta in kis vse skp mičken na kisl potegneta, ma lih tolk, da je všečno. Js namreč sovražm kisle omake. Nekater delajo take, da človk pomisl, da se je čili mim jesha sprehodu pa en paradajz notr padu.

Paše povsod, na pico,  špagete, kanelone, ni da ni. Omejen si sam s svojo domišlijo! Na kratko TOP omaka!

 

Tak kot je reku, dejansko JE za gor polivat!

Vse omake pečejo k k…a

Ne seri! Tud za take k niste navajen je poskrbu. Moja je čist pussy, pa njegovo omako Breskev 2/10 je kot za stavo. Boh ne dej, da je nimam doma na lagerju.

 

 

 

dfarcnikPip, pip, pip…..PIPP

1 komentar

  1. Rok
    Odgovori

    Lepo si napisal

Leave Your Comment