Lejga Fotra kak laufa

 by dfarcnik in Izdelki Leave a Comment

Fotr

Obdelu sm že prvega in zadnjega. Dans se lotevam še tastarga, Fotra, Pajota, maratonca, dedka…multipraktika.

Ma sm se kr namatru, da sm ga dobu. Ded laufa maratone in ni šans, da ga ujameš. Js sm ga pametno kr na cilju počaku 😀

Lej kak se matra, da bi mi spizdu 😎

Čili te potegne not

Fotr Pavle Gale (Pajo) se matra s čiliji cca. 5 let. Kokr vsi, je tud on začel ljubiteljsko in s cajta, je vse skup prerasl v “mal več”. Sej ga zastopm, vem sam kak je to, potegne te notr, simpl. Sploh, če dobr delaš in te folk podpira. Edin srečo ma, da mu pomaga še hči Tjaša, drgač bi pregoru, garant! Skupi skrbita za okuse in izgled pestre izbire izdelkov iz čilija.

Po mami, garant!

 

 

Pridn ko mravlca

Fotr vse kar nuca pridela sam, doma, na vrtu. Od čilijev, paradajza, dišavnc, vsega kar pol predela. Vse poseje sam, posadi sam, obira sam,… js ne vem kje najde še cajt za laufanje… Pa še kemije ne uporabla, kar je dans že skor nuja, če hočeš obstat.

Folk je spregledu, ne mara kemije in prav je tak!

 

Stari pa kolk maš ti tega???

Če hočeš vse probat, morš dopust vzet! Fotr ponuja kar 14 različnih omak, 3 paste, 3 posipa, pa še dimleno olivno olje s čilijem. A si predstavlaš kolk ene robe gre tu not? V vsakmu zosu je 70% čilijev!!! Ostalo so dodatki, začimbe, tist kar da vsakmu zosu posebno noto, piko na I.

 

Karkol notr da, mu rata. Od hokaido bučk, vipavskih breskev, ingverja pa vse do borovnic. Neki sm jih probu, neki jih bom še zihr, ma do konca ne bom kmal pršu. Probu sm celo uno s hokaido bučko, čeprov bučk ne dam v usta, pa da mi plačaš.

Red Habanero & vipavska breskev je omaka, ki je zmagala na čili festivalu v Ljubljani l. 2015.

Dimljena omaka je osvojila tretje mesto na festivalu v Loki pri Zidanem mostu.

Pismo vem, da je delu tud marmelado, sam nism pa zihr, če je še ma kej. Po moje je bla tolk dobr, da jo je folk razgrabu.

Da ga nauš lovil,…

Itak te že firbec matra, kje lahk vse skp nabavš. Najlažje je prek neta. Itak, kdo bo fotra lovil naokol. Prva opcija je na zacimbe.si, druga pa itak fejstbuk, brez tega dans že ne gre. Jebenti miša, tud na Špena BBQ se ga da dobit. Matr še js nism tega vedu.

dfarcnikLejga Fotra kak laufa

Leave Your Comment