Ooooo Gospod Kmet!!!!

 by dfarcnik in Izdelki Leave a Comment

V šolo bo šou!

Sej veš, če nimaš papirjev si nula…še kmet ne morš več bit. Nima veze, če celo živleje delaš na kmetiji, pildek ti manjka!!! Tud js sm hotu postat pravi kmet, pa sm se vpisu na izobraževanje za nacionalno poklicno kvalicikacijo – kmetovalec. Pa vidim tam enga modela k skos neki o čilijih palamudi. Itak mi ni dal miru pa sma mogla mal vžgat debato. Evo tak sm poznal g. kmeta Vizjaka – bol poznanga kot Čili Frik.

Kmet in maneken naenkrat?

 

Kje jih najde?

Ideje namreč! Stari, ta dela svašta. Prvo je začel omake čmradit, itak.

No pol je pa začel mal dodajat. Pa se je najdu vin, pa med pa ni da ni. Vmes še vsak let organizira največji festival čilija v Sloveniji v Šmarju. To je tak praznk, da če te ni tam, si se cel let zastonj matru.

 

Ta pozna vse

Jah ded se matra in to se mora nek poznat. En let so ga celo prepoznal kot Najbolj inovativnega mladega kmeta. Bravo stari! Vidiš, da nis zastonj v šolo hodu 🙂 Ma je postal tolk prepoznavn, da se je obiskov komaj otepal. Pa je pršu Pahor, pa un, pa drug, pa tk naprej. Na konc so se mu vsule domov vse misice. A si predstavlaš kak zajeban jih je tolk naenkrat podelat?

 

Next!

Family business

Itak sam ne sfolga vsega.  Mal čudn bi blo, da mu neb bolš polovica pa familija pomagala. Itak so vsi carji, da se reče. O atu pa mami ne bom niti izgublu besed, kr sta carja.

Adams… mislim Vizjak family

Omake, vino, med,…

Tak k sm reku, dela vse. Omake ma od sladke (Chocolate seduction – za na sladoled) do ektremno hudga Silet lamb-a. Nekje vmes je za moje pojme njegova najboljša – Dirty Sharon. Je tolk dobra, da si prste poližeš.

Če te zdravje matra, pol veš da pomaga med. Zdej ata ma med, tamal pa čilije, ka zdaj. Ma je mal eskperimentiru pa naredu kremnega s čiliji. Ti povem, da noben tablet proti prehladu ne pomaga tolk k par žlic tega. Ma še par drugih okusov, ma js jih še nism probu, so pa baje full dobri.

Neb bil taprav štajerc, če neb še mal vina mel ane. In kot se za tajga čiliheada spodobi, ma ded vin s čiliji. Dober vin drgač, nima neke scaline za špricere. Pa tud peče ne tolk, da ga neb mogle tud ženske pit.

Sm pa vidu v enmu cajtngu, da se je zadn cajt še v neke pikantne salame vrgu. To bom definitivno v kratkem nabavu pa probu. To morm sam probat, se na druge ne bom zanašu- meso je le meso. Lahk ti pa pol povem kak dobre so 🙂

Zgrešit ga ne morš!

Najdeš ga že skor povsod. Od trgovin, do gostiln, raznih sejmov in kot se spodob tud prek neta. Ne morm verjet, ded v svoji spletni trgovini še tangice prodaja… Tud na fejstbuku ga boš verjetn lažje najdu kokr doma. Zdej pa akcija! Hitr v nabavu, mal zase, mal za bolš polovico (če jo maš), konc poletja pa na festival!

 

dfarcnikOoooo Gospod Kmet!!!!

Leave Your Comment