Ka spet kupuješ? Semena!!!

 by dfarcnik in Seme, Setev Leave a Comment

Kvalitetna semena

Kokr skos ponavlam in bom še naprej, vse se začne z dobrim semenom. Od semena je odvisn ka ti bo zrasl, če ti sploh bo zrasl, kake bojo sadike, po možnosti še kako bolezn usput prvlečeš z njimi… In če hočeš kvaliteto, pol pač ne smeš šparat! Dobra semena pač niso poceni. Če se ti pa mal hebe ka ti zraste, važn da peče, pol pa kupš pr tistmu k je najbl pocen ane.

PIPP

Itak bom naprej še enkrat omenu prjatla, Slovenca, čiliheada, legendo od človeka, Tomaža Pippa. V njegovi spletni trgovini maš na voljo lep nabor semen, več kot preveč za tist kar rabiš. Pri vsaki sorti maš napisano jakost in če je seme izolirano. Cene so tud čist kul, čeprav bi lahk kakšno mal višjo dal. Pa k že seme kupuješ, si še kako omakco sprot nabav. 😉

REFINING FIRE CHILES

No na tej spletni strani  je pa raj za vse prave chilliheade. Legenda Jim Duffy ma vsa semena izolirana. Ok res so cene mal višje, ma je vredno. Js sm mu vsak let pr njem nabavu ornk kup sort pa nikol nism bil razočaran. Plus tega si poglej opise pri vsaki sorti, ded si res cajt vzame!

THE HIPPY SEED COMPANY

Tud kak Avstralc pade notr. Tud pr njih sm že dost naročval, zaenkrat nimam pripomb. V spletni trgovini majo robe dost, opisi so tud kr vredu, zraste pa tud  kr vse kar piše. Nikjer nism zasledil al izolirajo al ne. Mislim, da še nism naletu, da bi mi kdaj kej drujga zrasl, ne dam pa roke v ogen. Aja pa cene so v avstralskih dolarji, mal si je treba preračunat. Njihov dolar je še manj vreden kokr ameriški in cene niso tolk visoke kokr zgledajo.

SEMILLAS

Ja tale Petrova stran je pa bl za tiste k hočte velik za mal denarja. Pač ded ne izolira, robe ma ma dost in je kokr je ane. Stran že 100 let isto zgleda, cene so nizke, robe pa kolk češ. Je pa tak, da včas zraste kar pač zraste. Je čili, ni pa lih zihr, da je tak kokr bi nej bil. Je pa pocen, to pa definitivno.

FATALII SEEDS

Jukka je iz Finske, tud nč kej ne izolira kokr sm vidu, izbiro ma lepo. Stari, da ti vidiš kake čilije ma on gor v tisti, da ne bom reku vukoj*ebini! Je pa folk kr zadovoln z njegovim semenim, kokr berem po netu. Je pa stran vsekakor vredna ogleda. Tud nabavu sm neki letos že pr njem, tk da lih za mim it ni.

PEPPERSEEDS.EU

Še en bl k ne pocen nizkokategornik. Zdej ne vem al izolirajo al ne, men se zdi bl da ne. Sploh glede na izkušnje. Kak hibrid, če ga najdeš dobr rata, ostalo je pa tak tak. Se mi je nardil, da mi od par paketov tud vzklil ni nč. Mal si poglej njihovo štacuno , odloč se pa sam.

VERTILOOM

Bom jih omenu, čeprav ne vem, če bom še kdaj kupval tam. To so uni k sm pr njih nabavu seme Jalapeno Conchos k niso nč pekl. Še zdej se Koci užiga zarad tega k sm mu flanco nepekočih šenku. Evo najdeš jih tu, riziko pa sam prevzameš.

BAKER CREEK

Evo še eni ameri od katerih sm že naročval, pa zmeram sm bil zadovoln. Na njihovi spletni se pa kamot zamudiš za par ur. Stari tuki pa najdeš svašta. od čiliju, do pisanih paprik, paradajzov, ni da ni. Tud “prjatu” kupuje tule na vlko. Pa dejansko nimajo slabe robe. kar sm kupu je zmeram zrasl tk k je treba, cene so pa tud čist kul. Sej tist k me pozna ve, da sm mel včas viola paprike itd. No tu sm seme dobu.

 

ZAKLUČK?

Za vsajga normalnga ma Pipp več k dost izbire, pa še domač je! Podpirimo slovensko, da dnar doma ostane in un kolega iz Žauca lahk plačo dobi. Če pa češ kej več pol pa Jim Duffy pa doooolg nč. Pol so pa zad Hippy pa Fatalii.

Neki malga jih mam tud še js viška, ma ni to neki velik. Bom pol v komentar spisek naredu. Neki mam pa še lanskih k so še tud čist kul, tiste pa jutr napišem. Bojo pa mal cenej od letošnih. Če ti bo kej všeč me kontaktiri pa se boma zmenla kak prideš do njih.

Zdej kok je s carinam pa tem se sam mal pozanimi, v EU nimaš problemov, izven pa zna bit, da boš kak davk plaču al pa mogoč celo brez ostal. Js ne vem, če sm kdaj, no davk sm že plaču.

 

 

 

 

 

dfarcnikKa spet kupuješ? Semena!!!

Leave Your Comment