Nek je treba sadike gor spravt

 by dfarcnik in Sadike, Seme, Setev Leave a Comment

Maš plac?

Ja tud tole bo treba počas obdelat. Verjamem, da si že čist not padu z brskanjem in iskanjem semen. A si mogoč poštudiru že kej, kje boš sadike gor spravu? Zdej če nimaš ornk rastlinjaka z ogrevanjem, pol boš to delu v bajti/stanovanju. Mal preglej kolk placa lahk sploh namenš za to. Da ne boš na konc spal med sadikam 😉

Vse pride prov

Lahk ponucaš okenske police, razne regale, police, ni da ni… Lahk tud mal improviziraš. Rabu boš pa svetlobo, lih tapravo temperaturo in vlago.

Zdej, če boš mel vse skup na oknih, se ti zna nardit, da se ti bojo sadike pretegvale. Kr po navad je pretopl, svetlobe pa premal.

Regal je že bolš izbira. Namontiraš lučke pa maš svetlobe velik več. Kake lučke boš rabu, kolk jih boš rabu,… bomo predelal drugič. Še prav cajt, da si kake ledike iz kitajske naročiš. Pa kaka folija za svetlobo odbijat, bo tud prov pršla.

Mal tud poglej, da vse skup ni na pretoplem. Če boš mel 20-22 stopinj bo čist kul, sam študiri, da tud lučke grejejo in boš še kak ventilator rabu.

Kalilnik

Kak semena kališ je spet več načinov. Če boš to delal v kalilniku, jih majo vsak let v štacunah za male pare. Za kalit rabiš največ toplote, svetlobe ne rabš nč. Dokler ne pridejo rastline ven. Če maš kak modem, toplo kurilnico itd. pride vse prov. Fajn je, če je temperatura čimbol konstantna pa tam nekje 25-28 stopinj.

Posode, lončki…

Za kalit in pol vzgajat sadike do pikiranja lahk spet ponucaš kat ti leži po bajt al pa kupiš multiplošče, lončke, namenske kalilnike, šotne tablete za kalitev,… Kje kej pametnega dobiš za male pare bom tud drugič napisu, se nikamor ne mudi. Kak je pa delat s tabletam, ti iz težk rečem, lahk opišem sam kaj drugi opažajo. Js nism nikol delal z njimi.

Zdej pa gasa, meter v roke in začni študirat kje in kak boš vzgaju. Lahk si že kak načrt v glav nardiš al pa ga na list fukneš, detajle boma pa še že obdelala.

 

 

dfarcnikNek je treba sadike gor spravt

Leave Your Comment